Klimaat alicante

Een belangrijke reden die men noemt om lekker op vakantie te gaan, is de zon opzoeken. Als dat voor jou ook het geval is, dan zit je in Alicante goed. Het wordt ook wel ‘de stad van de zon’ genoemd.

Klimaat Alicante

Alicante ligt aan de Costa Blanca in de regio Valencia. Alicante is, na Valencia de grootste stad in de regio en kent een Mediterraan klimaat. Dat betekent dat er zachte winters zijn en warme zomers. Daarbij

Bekijk nu de beste Alicante vakantie aanbiedingen

valt er maar weinig neerslag omdat de stad in een baai ligt en omringd wordt door bergen, waardoor de wolken vaak ‘buiten de deur’ worden gehouden. Vooral in de zomer kent de stad heel veel zonuren. In de maanden juli en augustus stijgt de temperatuur nogal eens tot boven de 30 graden maar met het altijd aanwezige zeebriesje is het ook dan toch nog best aangenaam.

Beste reistijd
Toch is het slim om de goede tijd uit te kiezen om naar de Costa Blanca af te reizen. De Spanjaarden hebben vakantie in augustus en dan trekken ze massaal naar de kust en de bergen. Die drukte wil je waarschijnlijk liever ontwijken. In de stad is het vaak benauwder dan aan de zee en tijdens de maanden juli en augustus kunnen de temperaturen te hoog zijn om veel te ondernemen. Wil je dus echt een stedentrip maken naar Alicante om veel cultuur en historie te zien, dan zijn de maanden april, mei, juni, september en oktober het meest geschikt en zelfs tijdens de wintermaanden is het nog rond de 20 graden, waardoor het ook dan nog goed toeven is op een terrasje.

Kortom, het klimaat Alicante maakt dat de stad bijna het hele jaar door comfortabel weer heeft en is dus een heerlijke plek voor een onvergetelijke vakantie!