El Barrio

El Barrio betekent “de wijk” en is de korte maar liefdevolle aanduiding voor El Barrio de Santa Cruz. Het is het oude centrum van Alicante met fraaie historische kerken en een prachtige 12e-eeuwse kathedraal. Ondanks dat er niet zo veel toeristen komen is het echt een genot om de straatjes van el Barrio te verkennen tijdens je vakantie in Alicante, mis het dus niet!

Authentiek karakter

De wijk ligt tussen de Monte Benacantil en het nieuwe centrum van de

Bekijk nu de beste Alicante vakantie aanbiedingen

stad. Het is overigens een leuke wandeling om van het centrum naar de berg te lopen waarbij je door El Barrio komt. Maar verdwaal niet, want overal zijn straatjes en steegjes en, doordat El Barrio op de helling ligt, talloze trappen en balkonnetjes. Het geeft de boel, in combinatie met de gekleurde huisjes, een heel knus sfeertje en brengt je soms op onverwachte plekken met een schitterend uitzicht op de zee en het lager gelegen gedeelte van de stad.
Trots

Men heeft de wijk mooi opgeknapt, zonder het authentieke karakter ervan aan te tasten en op sommige plaatsen lijkt de tijd echt stil te hebben gestaan. Het is dan ook echt een volksbuurt en de bewoners zijn trots op hun wijk, maar ook hartelijk en gastvrij. Zij zijn het dan ook die el Barrio zo gezellig maken.

Nachtleven

Gezelligheid vind je ook in het bruisende nachtleven van El Barrio. Als je een avondje wilt stappen dan kun je heel goed terecht in het gedeelte bij de kathedraal en de Rambla de Méndez Núñez. Je vindt er talloze nachtclubs, cafés en (heerlijk tijdens de zwoele zomeravonden) heel veel terrassen. Geniet er van de lekkere beats die de DJ’s ten gehore brengen of van de live muziek in de bars.