Plaza del Ayuntamiento

Eén van de mooiste pleinen van Alicante is het Plaza del Ayunamiento; het plein van het stadhuis. Het statige plein ligt heel centraal met o.a. het Postiguet strand, de Barrio (hét uitgaanscentrum), het winkelgebied en de jachthaven op een steenworp afstand. Vanaf

Bekijk nu de beste Alicante vakantie aanbiedingen

het plein kun je mooie wandelingen maken naar de haven of door de nauwe steegjes van het oude stadscentrum of naar diverse nabij gelegen bezienswaardigheden. Hoewel het Plaza del Auantammiento zelf heel rustig is, bevind je je hier dus te midden van allerlei bruisende activiteiten; winkels, zaken, cultureel en vrije tijd!
Het plein wordt omringd door fraaie monumentale gebouwen waaronder het 18e-eeuwse stadhuis. Dit pand, in barokke stijl gebouwd, is een ontwerp van architect Lorenzo Chápuli. Bij de ingang van het stadhuis kun je het Cota Cero bekijken. Dat is het punt waar men voor diverse Spaanse steden de hoogte boven de zeespiegel gemarkeerd heeft. Je kunt ook naar binnen gaan waar je een aantal interessante archeologische vondsten kunt bekijken.