Casco Antiguo

Casco Antiguo is het historische deel van de stad. De meeste bezienswaardigheden van Alicante bevinden zich in het gebied tussen de Monte Benacantil en de Rambla Méndez Núñez, waar ook Casco Antiguo deel van uit maakt. Niet alleen de bezienswaardigheden zijn de moeite waard om te zien, het hele gebied is erg leuk om te verkennen, met talloze steegjes en verassende straatjes!

Bezienswaardigheden Casco Antiguo

Zoals gezegd bevinden veel van de bezienswaardigheden van Alicante zich Casco Antiguo. Je kunt

Bekijk nu de beste Alicante vakantie aanbiedingen

er onder andere naar de prachtige Basílica de Santa María; het is de oudste kerk van de stad en het is gebouwd op de fundamenten van wat ooit een moskee was. Verder zijn er de Palacio Maisonnave, Teatro Principal, de Mercado Central en het sfeervolle plein Placa de l’Ajuntament en het daar aan gelegen gemeentehuis dat ronduit schitterend is. Op dat plein is trouwens ook een mooi terras waar je even lekker bij kunt komen en genieten van een verfrissend drankje. Verder zijn er een aantal andere mooie pleinen en ook de straatjes en steegjes met diverse trappetjes zijn een avontuur om te verkennen. Op sommige plekken heb je ineens een fantastisch mooi uitzicht over het lager gedeelte van de stad en op de berg met het kasteel.
Om al dit moois te kunnen bekijken heb je dus eigenlijk aan 1 dag niet genoeg. Wil je de Casco Antiguo echt volledig ontdekken, trek er dan twee of meer dagen voor uit. Loop niet alleen langs de grote bezienswaardigheden, maar duik ook de kleine straatjes in. Laat je gewoon leiden door je ‘neus achterna te lopen’ en je zult zien dat je dan op de leukste plekjes terecht komt; knusse pleintjes, authentieke huizen en ‘sluip door – kruip door’ straatjes en doorgangetjes. Kortom, laat je leiden door de charme van de wijk!