Castillo de Santa Barbara

Hoog boven Alicante uit torent de berg Benacantil met daarop het indrukwekkende Castillo de Santa Bárbara. Door de hoge ligging was het uit strategisch oogpunt een goede locatie voor een fort en het kasteel heeft dan ook een lange geschiedenis. Een bezoek aan het kasteel is een duik in de geschiedenis van de streek en genieten van een schitterend uitzicht!

Geschiedenis

Het Castillo de Santa Bárbara is een bouwwerk dat in de loop der eeuwen veel ontwikkelingen heeft doorgaan door verval en herstel en uitbreiding. Er zijn

Bekijk nu de beste Alicante vakantie aanbiedingen

dan ook elementen uit verschillende perioden. De overblijfselen die er nu nog staan stammen uit de 11e, 12e en 13e eeuw, en sommige schijnen zelfs uit de 9e eeuw te stammen. Het grootste deel is echter pas na de Middeleeuwen gebouwd en stamt uit de 16e eeuw. Toch, 9e eeuw of 16e eeuw; het blijft allemaal eeuwenoud natuurlijk. Tegenwoordig is het kasteel vrij te bezoeken, maar het is tot 1966 een lange periode gebruikt voor militaire doeleinden en als gevangenis. In het kasteel is ook een museum gevestigd; de Musa neemt je mee op een reis door het verleden van de stad.
Hoe kom je er?

Het Castillo de Santa Bárbara kun je op verschillende manieren bereiken. Als je van wandelen houdt, kun je via de vestingmuur of het Parque de la Ereta er naar toe lopen. Het makkelijkst is echter om de liften te gebruiken die midden in de heuvel zijn aangelegd. Ook dan moet je overigens een stukje lopen; er is een voetgangerstunnel van 205 meter lang waar je door moet wandelen om bij de lift te komen. De ingang van die tunnel bevindt zich aan drukke straat Calle Jovellanos, niet ver van de witte oversteekbrug voor voetgangers. In de avond is het gebruik van de liften gratis, maar overdag moet je daarvoor een kleine vergoeding betalen. In het kasteel kost een rondleiding met gids €3,-.