Playa del Postiguet

Het zandstrand van Alicante is erg mooi en is mede verantwoordelijk voor de aantrekkingskracht van de stad. Het maakt van een stad die een goede bestemming voor een stedentrip is, tevens een fijne bestemming voor een zonvakantie. In Alicante kun je dus, mede dank zijn het playa del Postiguet,

Bekijk nu de beste Alicante vakantie aanbiedingen

alle kanten op!

Het strand

De Playa del Postiguet is bijna een kilometer lang en biedt een prachtig aangezicht; het ligt in de luwte van de baai, aan de voet van de bergrug Monte Benacantil, met daar boven uit prijkend het imposante fort Castillo de Santa Bárbara. De voorzieningen op het strand zijn rondweg uitstekend; er zijn ligbedden en parasols te huur, er is strandwacht aanwezig en diverse voorzieningen voor water- en strandsporten zoals beachvolley. Het strand is bovendien behoorlijk breed, dus is er genoeg ruimte om spelletjes te doen. Minpuntje is dat alles behoorlijk prijzig is, daarentegen brengt dat ook weer een voordeel met zich mee en dat is dat het vervelende jongelui op een afstand houdt.
Geniet dus van het heerlijke strand, met hier en daar een heuse palmboom en uitzicht op het blauwe water en de ruige bergen!