Basilica de Santa Maria

Tijdens een wandeling door het oude gedeelte van Alicante stuit je al snel op een heel bijzonder bouwwerk. Vanaf de verte valt de Basilica de Santa Maria al op door de asymmetrische torens. De basiliek is de oudste kerk van Alicante en ziet er ook echt oud uit. Het bijzondere van de Santa Maria is dat de kerk gebouwd is op

Bekijk nu de beste Alicante vakantie aanbiedingen

de oude fundamenten van een moskee. Het unieke karakter van de kerk is goed te zien als je er omheen wandelt. De bouwstijl is nogal vierkant en sober, maar voordat je door de deur de kerk binnen gaat, kun je het prachtige beeld van de heilige Maagd Maria bewonderen. Een belofte voor meer moois binnen in de kerk!
Ooit een moskee

Op deze plek was ooit een moskee gebouwd, maar die is in verval geraakt. Op de overblijfselen van de moskee bouwde men tussen de 14e en de 15e eeuw de kerk van Santa Maria in gotische stijl. De kerk omvat 1 groot middenschip met daaraan vast 6 kapellen. Alicante diende een verzoek in bij de Heilige Stoel en in 2007 kreeg de kerk de status van basiliek. Hoewel de bouwstijl vrij sober is, kun je in de basiliek genieten van de vele rijkelijk gedecoreerde kunstwerken, zoals het 18e-eeuwse gouden altaar. Veel van de kunstwerken zijn zeer waardevol en het is dan ook echt de moeite waard om de Basilica de Santa Maria te bezoeken.