Explanada de Espana

“Estar en Alicante es estar en la Explanada” ofwel “Ben je in Alicante , dan ben je op de Explanada” (Juan Gil-Albert). De Explanada de España is dus het kloppende hart van de stad en een beetje flaneren over de Explanada geeft je meteen het ultieme vakantiegevoel . Een vakantie in Alicante is gewoon niet compleet zonder dat je over deze fraai geplaveide promenade hebt gewandeld!

Flaneren over de Explanada de España

Het is altijd gezellig

Bekijk nu de beste Alicante vakantie aanbiedingen

druk op de Explanada, een prachtige boulevard direct aan de zee gelegen en met aan weerszijden mooie palmbomen. De promenade is ongeveer 600 meter lang en heeft een typische bestrating; ontelbare mozaïektegeltjes vormen een schitterend golfpatroon in rood, wit en blauw. Zowel toeristen als inwoners van de stad trekken naar de Explanada om te genieten van een verkoelend briesje, lekker op een bankje te gaan zitten kletsen of om een potje te schaken. Overal zijn er kraampjes waar je leuke prullaria kunt kopen en terrasjes waar je heerlijk kunt zitten om te genieten van het uitzicht en mensen te kijken. Aan het eind van de Explanada is een mooi winkelcentrum gevestigd met een gevarieerd aanbod aan winkels, restaurants en andere horeca, waar je je ook vele uurtjes kunt vermaken!
Spaanse romantiek

Maar ook ’s-avonds is de Explanada de España super gezellig. Zodra de zon achter de horizon zakt, is de promenade dé ontmoetingsplek voor verliefde stelletjes. De Explanada wordt sfeervol verlicht door vele fraaie lantaarns die in één lijn staan met de palmbomen. In het muziekpaviljoen worden gratis openluchtconcerten gehouden en op de vele terrasjes en openlucht cafés hoor je ook muziek. Kortom, het sfeertje op de Explanada is zowel overdag als in de avonduurtjes altijd lekker ontspannen!